Impressió digital vs. Vinil de tall

Podem dividir la retolació plana en dos grups.

  -Impressió digital

  -Vinil de tall

 

La impressió digital consisteix en una impressora com les que podem tenir a casa nostra però més grans i que poden imprimir sobre diversos materials.

El tipus de tinta condiciona la durabilitat i resistència de les impressions. La durabilitat mitjana a l'exterior i amb exposició la radiació solar és d'uns 3-4 anys (sense protecció).
Pel seu ús en interior la durada és pot considerar "il·limitada"

A més, i és opcional, a sobre la impressió es pot col·locar un laminat de protecció que protegeix tant de les ratllades com de les radiacions UV. Lo que incrementa la durabilitat de les imatges impreses.

Amb la impressió digital podem fer tant fotografies com dibuixos amb degradats o amb múltiples colors.

 

El vinil de tall és treballa a través d'un maquina controlada per ordinador (plotter) i que disposa d'un "cutter" que va retallant el material seguint unes línies (dibuix vectorial).

Bàsicament es talla amb bobines de vinil adhesiu de PVC. Hi han molt tipus de vinil, i la seva gama de colors és molt extensa tot i que limitada segons cada fabricant.

El vinil "Estàndard" que s'usa per a retolació exterior té una duració col·locat a l'intempèrie d'uns 7-8 anys aprox.

En vinil d'"Interior" és més senzill que l'anterior, i està preparat pel ús interior (on no hi ha canvis de temperatura bruscos ni tampoc hi ha massa radiació solar) o també per exposicions temporals a l'exterior (exemple: promocions).

 

Impressora digital

Impressora digital
Impressora digital

Plotter de tall

Plotter de tall
Plotter de tall

Aqui us deixem un vídeo de com funciona una impressora digital

Aqui us deixem un vídeo de com funciona un plotter de tall