Com enganxar un vinil de tall  (mètode en sec)

Enganxar un vinil de tall no és massa complicat i seguint les instruccions es pot fer sense dificultat  i deixar un acabat "professional".

 

El mètode en sec s'utilitza per a vinils petits o que van col·locats en superfícies que no es poden mullar (per exemple paret).

 

Primer de tot hem de preparar la superfície on es col·locarà el vinil. S’ha de netejar perquè no tingui pols ni brutícia que pugui quedar-se enganxat al vinil. Si està bruta de grassa s’ha de desengrassar (per exemple: alcohol diluït).

Situar el vinil sobre la superfície i en la posició que el volem enganxar.
Ens ajudarem de cinta de pintor per fixar el vinil a la superfície.
Una tècnica és posar dos tires a la part superior i després una tercera tira que l’aguanti de dalt a baix (o d’esquerra a dreta)


El vinil està protegit per un paper encerat en la zona de l’adhesiu i un paper transportador que manté unides les diferents part del dibuix.
Donar la volta a l’adhesiu i retirem una part del paper siliconat  (aprox 15cm) . A continuació enganxar aquesta part a la superfície amb l’ajuda d’una espàtula. fent moviments rectes des del centre cap a l’exterior.


 

Ara el vinil ja s’aguanta i podem treure  la cinta de pintor. I també podem anar enretirant la resta de paper siliconat mentre amb l’espatula anem enganxant el vinil fent moviments rectes.


 

Retirar el paper transportador que queda a sobre el vinil. Fer-ho a poc a poc i paral·lelament a la paret, vigilant de no arrencar el vinil.


 

Ja podem gaudir del vinil.

Cal tenir en compte que l’adhesiu necessita 24 hores per adquirir la seva màxima adherència.